TOP

Kerstshoppen in Münster
5 kerstmarkten in één van de mooiste Duitse steden

De adventstijd in Münster is elk jaar opnieuw een bijzondere belevenis. Want als de Prinzipalmarkt in een gouden glans straalt, de koopmanshuizen, kerken en musea decent worden verlicht en de historische oude stadskern feestelijk wordt gedecoreerd, dan openen ook de kerstmarkten van Münster hun poorten. Vijf verschillende kerstmarkten met rond 300 kraampjes nodigen uw uit te slenteren, zich te verbazen en te genieten.

Als in Münster het kerst seizoen begint, nodigen vijf kerstmarkten in de binnenstad de bezoeker uit te verbazen en te genieten. Er zijn de Aegidiimarkt met een prachtige kerstkribbe en een sprookjeswereld. De oudste kerstmarkt in het binnenhof van het stadhuis met een romantische hemel van lichten. De markt rond om de Lambertikerk met kleine blauwe kramen met spitsdak en een grote kerstboom. De jongste kerstmarkt voor de 'Berwasserkirche' met een heleboel aan handkunst en speciale lekkernijen en een kleine kerstdorp rond om het monument van de 'Kiepenkerl' van Münster met een aanbod aan sierkunst en specialiteiten uit Westfalen.

Uw dagje met Uit met Jonker begint al in de luxe touringcar. Vanuit uw comfortabele stoel kunt u heerlijk relaxen en eventueel uw e-mail checken (gratis WiFi). U wordt ’s morgens door onze chauffeur opgehaald. Aan het einde van de ochtend arriveert u in Münster.  

 

Laatste informatie omtrent Corona:

Een dagje naar een Duitse kerstmarkt is nog steeds mogelijk. Onze reizen naar de kerstmarkten in Düsseldorf, Münster en Oberhausen gaan door.

 

Nederland geldt voor Duitsland vanaf zondag 21 november weer als hoogrisicogebied. In de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen geldt vanaf deze week de 2G-regel in grote delen van het openbare leven. 2G houdt in dat alleen gevaccineerde of genezen personen nog toegang krijgen.

Noordrijn-Westfalen voert het 2G-systeem in onder meer de horeca, op kerstmarkten en bij voetbalwedstrijden.

Aangezien een bezoek aan de kerstmarkt als kort verblijf wordt gerekend, hoeft u zich niet van te voren te registreren.

Om mee te reizen naar de kerstmarkten dient u in het bezit te zijn van een volledig vaccinatie- of herstelbewijs voor iedereen van 12 jaar en ouder. U dient hiervoor een internationale QR-code of uitgeprint internationaal vaccinatiebewijs bij u te hebben.

Uw vaccinatie is geldig vanaf 14 dagen na tweede dosis Pfizer, Moderna, AstraZeneca of eerste dosis Janssen.

Uw herstelbewijs is geldig vanaf 28 tot 180 dagen na positieve PCR-test.

Meer informatie is te vinden op:

 

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/duitsland/reizen/reisadvies

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden verleend. Laatste update: 22 november 2021


De kerstshop dagtocht naar Münster:

  • Bezoek aan maar liefst 5 kerstmarkten in Münster
  • Vervoer per luxe touringcar (gratis wifi)
  • Ervaren chauffeur
  • Gratis koffie en thee aan boord
  • Voldoende ruimte om uw leuke kerstspullen mee naar huis te nemen
Loading the JavaScript code...
Laden van JavaScript code...
Lade JavaScript-Code...
Chargement du code JavaScript...
You don't have permission to register