TOP

Monza: Grand Prix van Italië
9 – 11 september 2022
Tickets – 3 nachten hotel – Luxe touringcar

Zal Max Verstappen dit jaar wel schitteren tijdens de Grand Prix van Italië?

De Grand Prix van Italië in Monza wordt vanaf de start van het officiële Formule 1-kampioenschap in 1950 altijd gereden. Het circuit is 5.793 meter lang en gelegen in Monza. Monza ligt ongeveer 20 kilometer ten noorden van Milaan. De baan telt officieel 11 knikken, maar in feite zijn er maar 4 echte bochten.

De overige bochtnummers duiden maar liefst drie chicanes aan. Allen bedoeld om de snelheid uit het circuit te halen en daarmee de gevaarlijke slipstreamgevechten uit het verleden te verbannen. Ondanks deze maatregelen is Monza nog steeds het uithangbord voor hogesnelheidscircuits. Ter illustratie: bijna 80% van een rondje op dit circuit is vol gas in een moderne Formule 1-wagen.

Vanwege het ultrasnelle karakter van het Autodromo Nazionale di Monza zijn de Formule 1-bolides altijd afgesteld op minimale drag. Hiermee is het makkelijker om hoge topsnelheden te bereiken. Keerzijde is dat de neerwaartse druk ook minimaal is. Met als gevolg dat de Formule 1-wagens glippen en glijden.

Max Verstappen heeft zijn ster tot op heden niet kunnen laten schijnen op de historische Grand Prix van Italië – Monza. Mede dankzij de Renault motoren is het lastig gebleken om hier goed te kunnen presteren. De Franse krachtbron komt vermogen tekort om het de concurrentie lastig te maken. Max’ beste resultaat in de Grand Prix van Italië – Monza stamt uit 2018. De Limburger stuurt zijn RB14 naar een fraaie derde plek om deze vervolgens af te staan vanwege een eerder opgelopen 5s penalty. P3 wordt dan omgezet in P5 bij de finishlijn.

Programma:
Training 1           Vrijdag                 14:00 – 15:00
Training 2           Vrijdag                 17:00 – 18:00
Training 3           Zaterdag             13:00 – 14:00
Kwalificatie        Zaterdag             16:00 – 17:00
Race                     Zondag                15:00 – 17:00

U verblijft in het mooie IH HOTELS MILANO GIOIA hotel op basis van logies en ontbijt. Maandagochtend na het ontbijt vertrekken wij naar Nederland.

Loading the JavaScript code...
Laden van JavaScript code...
Lade JavaScript-Code...
Chargement du code JavaScript...
You don't have permission to register