TOP

Dagje kaasproeven in Edam en Henri Willig boerderij bezoek
Tour van een halve dag naar Edam, kaasstad Plus achter de schermen boerderijbezoek

Uit met Jonker heeft een oer-Hollandse dagtocht. Vanuit Amsterdam brengen we een bezoek aan één van de beroemdste Nederlandse kaasmakers. Hou je van kaas? Wij zijn jouw gids naar de historische stad Edam, het hart van Hollandse Kaas.

De kaasproductie in Nederland werd in de middeleeuwen populairder omdat het natte landschap zich leende voor vee. Tegenwoordig is Nederland een van de grootste kaasproducenten van Europa. Je hebt vast wel eens gehoord van Goudse of Edammer kaas.

Onze halve dagtrip staat in het teken van kaas. We bezoeken Edam met de beroemde kaaswaag uit 1778. De plek waar boeren in de Gouden Eeuw hun kaas verkochten.

Hoogtepunt van onze Kaastour is het verhaal van Edammer Kaas door Henri Willig in Edam. Een audiotour vertelt je alles over de geschiedenis van Edammer kaas én een van de oudste gebouwen van Edam. Na ons bezoek aan Edam gaan we naar kaasboerderij Jacobs Hoeve voor een boerderijbezoek achter de schermen. Bekijk het kaasmaakproces, bezoek het magazijn, ontmoet de schattige Jersey-koeien en……. Proef de lekkerste kazen.

De boer, Henri Willig groeide op in Katwoude. Zijn ouders runden daar een melkveebedrijf. Als enige zoon in een gezin van vijf ging Henri naar de lagere landbouwschool. In 1974 nam hij samen met zijn vrouw Riet de boerderij van zijn vader over. De ondernemende boer speelde al snel met het idee om zelf kaas te maken. Hij volgde een cursus kaasmaken en werd daar zo bedreven in dat hij besloot kaas te gaan maken op zijn eigen boerderij. Zijn passie bleef niet onopgemerkt. De kaasboerderij, gelegen in het prachtige Waterlandse polderlandschap, werd al snel een trekpleister voor veel dagjes mensen.

De Hollandse kaasdagtocht is inclusief:

  • Bezoek aan de historische stad Edam
  • Bezoek de Kaaswaag
  • Bezoek The Story of Edam Cheese van Henri Willig met een audiotour
  • Achter de schermen bezoek aan kaasboerderij Jacobs Hoeve van Henri Willig in Katwoude
  • Bezoek aan de biologische Jersey koeienboerderij
  • Proef alle smaken en varianten van Henri Willig kaas
  • Vervoer per luxe touringcar (gratis wifi)
  • Ervaren chauffeur

Programma dagtocht:

09.000 uur Vertrek vanaf ophaalpunt Amsterdam Centrum
09.30 uur Aankomst stad Edam
10.00 uur Bezoek de Kaaswaag en The Story of Edam Cheese door Henri Willig in Edam
11.30 uur Achter de schermen bij de Jacobs Hoeve kaasboerderij of bezoek Henri Willig in Katwoude gevolgd door een bezoek aan de Organic Jersey koeienboerderij
13.30 Terug in het centrum van Amsterdam

Ophaallocatie: A-Post (naast Barbizon Hotel), Prins Hendrikkade 58, hoek Zeedijk (tegenover Centraal Station)

UMJ Prijs: € 49,50

Loading the JavaScript code...
Laden van JavaScript code...
Lade JavaScript-Code...
Chargement du code JavaScript...
You don't have permission to register