TOP

Tips voor een bezoek aan een kerstmarkt!

Bent u een echte kerstliefhebber? Dan bent u van harte welkom om met ons mee te reizen naar een van de kerstmarkten uit ons aanbod. Loop langs sfeervolle kerststalletjes met interessante decoratie en lekker eten en drinken. Er zijn ontzettend veel kerstmarkten, zowel in Nederland als in Duitsland. Uit met Jonker neemt u mee naar de leukste plaatsen! In dit blog vindt u een aantal tips die handig zijn wanneer u rond gaat struinen over een van deze leuke markten.

Neem een tas mee!
Het is handig om een makkelijke tas mee te nemen naar de kerstmarkt. Hier kunt u al uw aankopen in doen. Een schoudertas of rugtas is een handige optie. Zo heeft u uw handen lekker vrij. Denk er ook aan dat u contant geld meeneemt. U kunt namelijk niet bij elk kerstkraampje pinnen.

Lokale ambacht en lekkernijen
Iedere kerstmarkt heeft natuurlijk zijn eigen pronkstukken en lokale lekkernijen die u kunt bewonderen en proeven. In Duitsland vindt u namelijk andere gerechten dan op de Nederlandse kerstmarkten. Reis bijvoorbeeld met ons mee naar Düsseldorf, Aachen of Kleve en geniet van sauerkraut en bratwurst. Daarnaast vindt u in Düsseldorf glasblazers die hun ambacht nog op de ouderwetse manier uitvoeren. Hier kunt u glazen kerstornamenten en andere handgemaakte kerstdecoraties kopen.

Schaatsen
Op veel kerstmarkten heeft u ook de mogelijkheid om te schaatsen! Dat maakt zo’n dagje kerstmarkt toch wel helemaal compleet. Deze schaatsen kunt u gewoon ter plekke huren. En vergeet deze dag niet af te sluiten met een heerlijk glas warme glühwein (of chocolademelk).

Bent u enthousiast geworden en wilt u ook met ons mee naar een van de kerstmarkten in Duitsland of Nederland? Klik dan hier voor ons aanbod!

Post a Comment

You don't have permission to register