TOP

Dagje Antwerpen? Bekijk hier onze 10 tips!

Heb je zin in een dagje Antwerpen? Groot gelijk, want Antwerpen is een geweldige stad die alles heeft. Je kunt er shoppen, cultuur opsnuiven én heerlijk eten en drinken. Ga je zelf naar Antwerpen of heb je een dagje Antwerpen van Uit met Jonker geboekt en wil je weten wat er allemaal te doen is in deze bruisende stad? In dit blog geven we je 10 tips!

Vogeltjesmarkt

De Vogeltjesmarkt of Vogelenmarkt wordt iedere zondag gehouden van 08.00 uur tot 13.00 uur. Op de markt werden vroeger kippen, zangvogels, honden, poezen en knaagdieren verkocht. Tegenwoordig is het meer een toeristische markt en komt men meer voor de sfeer. Kortom: leuk om een keer rond te wandelen!

Chocolate Nation

Ga je naar Antwerpen en ben je dol op chocolade? Vergeet dan zeker niet om een doosje Belgische bonbons mee naar huis te nemen, want dat hoort er toch een beetje bij als je in deze stad bent ;-). Of ga langs bij the Chocolate Nation (tegenover het Centraal Station). Hier kom je op speelse wijze van alles te weten over Belgische chocolade en pralines. De Chocolate Nation is mooi aangekleed en er is van alles te zien, te beluisteren en te ruiken! Meer informatie vind je hier.

Stadsbrouwerij de Koninck

Ook leuk is een bezoek aan Stadsbrouwerij de Koninck: de maker van het bekende ‘Bolleke’ bier. Tijdens een interactieve tour van ongeveer een uur word je meegenomen in de geschiedenis van het merk De Koninck en leer je alles over het proces van bier brouwen. Een leuk en smakelijk uitje als je in Antwerpen bent!

Café Het Elfde Gebod

Van al dat slenteren door een stad, krijg je dorst. Vergeet daarom niet ook af en toe even neer te strijken op een terras voor een lekker Belgisch biertje. Café Het Elfde Gebod ligt om de hoek bij de Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraal in Antwerpen. Je hebt hier de keuze uit een grote collectie Belgische bieren, en je kunt er ook eten. Het bijzondere aan dit café is dat er overal heiligbeelden staan. Beslist de moeite waard om eens een kijkje (en een drankje!) te nemen.

Diamantmuseum

Antwerpen is het hart van de wereldwijde diamantindustrie. Laat je betoveren door al het moois dat schittert in de vitrines van de meest exclusieve diamantairs ter wereld of ga langs bij diamantmuseum DIVA dat zich in het hart van de stad bevindt. Hier maak je op een interactieve manier kennis met de verschillende facetten van edelsmeedkunst, juwelen en diamanten en leer je meer over de geschiedenis van Antwerpen.

Shop till you drop

Antwerpen is een echte shopping stad. In het centrum zijn talloze leuke winkels te vinden. De straat waar je echt geweest moet zijn, is de Meir. Dit is dé winkelstraat van Antwerpen. Hier vind je alle bekende modemerken, zoals: H&M, Zara, Uniqlo en C&A. Vergeet ook zeker niet langs te gaan bij de Stadsfeestzaal: de shopping mall van de Meir. Kleinere winkels en boetiekjes vind je in de zijstraten. Let op: tijdens de eerste zondag van de maand is het koopzondag in Antwerpen.

Centraal Station

Het Centraal Station van Antwerpen is een prachtig gebouw en beslist de moeite waard om te bezoeken als in de stad bent. Het gebouw is van zowel de binnen- als de buitenkant een echte must-see!

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Als je een dagje in Antwerpen bent, dan is een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal ook beslist de moeite waard. Prachtige gotiek, Rubens werken… En de opbouw en architectuur zijn werkelijk schitterend!

De dierentuin van Antwerpen

De Zoo Antwerpen werd geopend op 21 juli 1843 en is daarmee de oudste dierentuin van België en tevens een van de oudste dierentuinen ter wereld. De zoo ligt vlak naast het station Antwerpen-Centraal en is niet heel groot. Prima dus om te bezoeken tijdens een dagje Antwerpen! 

TukTuk tour

Een geweldige manier om de Antwerpen te verkennen, is per TukTuk. Op een aangename en leuke manier leer je de stad nóg beter kennen! Er zijn verschillende tours mogelijk. Meer informatie vind je hier.

Ook zin in een dagje Antwerpen? Uit met Jonker brengt je er graag naartoe!

Post a Comment

You don't have permission to register