TOP
Maastricht winkelen

Dagje Maastricht? Bekijk hier onze tips!

Een dagje Maastricht is altijd een goed idee. Niet voor niets is deze parel aan de Maas bij veel mensen zeer geliefd om een dagje of weekendje naartoe te gaan. De stad voelt – zo vinden wij zelf – een beetje aan alsof je in het buitenland bent. Of het nu komt door de prachtige gebouwen, het bourgondische leven of de kenmerkende zachte ‘g’… Maastricht is en blijft een unieke stad!

Onbezorgd dagje Maastricht

Wil je graag een dagje naar Maastricht? Uit met Jonker brengt je er graag naartoe. Vanaf diverse opstapplaatsen in omgeving Bollenstreek en Leiden rijdt onze ervaren chauffeur u veilig naar deze prachtige stad in het zuiden. U hoeft zelf niet te rijden en hoeft zich niet druk te maken over parkeren en dergelijke. Het enige wat u hoeft te doen, is te genieten van een onbezorgde dag uit!

Uit met Jonker organiseert de volgende dagtochten naar Maastricht:

Vijf tips voor een dagje Maastricht

In Maastricht is genoeg te doen. Hieronder zetten we een aantal tips voor leuke activiteiten in Maastricht voor je op een rij. 

Dagje Maastricht tip 1: winkelen

Maastricht winkelen

Maastricht is een hele gezellige stad om te winkelen. Je kunt hier echt alle kanten op! 

In de binnenstad vind je volop boetiekjes, (grote) modezaken en een fraai winkelcentrum (Mosae Forum). Vlakbij het station vind je het eeuwenoude stadsdeel ‘Wyck’, waar je allerlei eigentijdse winkels en hippe horecazaken vindt. Houd je van chique? Breng dan ook zeker een bezoek aan het Stokstraatkwartier dat zich in een van de oudste buurten van Maastricht bevindt. Deze wijk ademt historie en is heerlijk om doorheen te slenteren en lekker rond te kijken. 

Dagje Maastricht tip 2: Vrijthof

Maastricht Vrijthof

Een bezoek aan het bekende Vrijthof mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een dagje Maastricht. Dit plein behoort de bekendste pleinen van Nederland en dat is natuurlijk niet voor niets. Strijk bij mooi weer neer op een van de vele terrasjes die op het plein te vinden zijn en geniet van een lekker Limburgs biertje of een heerlijke cappuccino. Vergeet ook vooral niet om u heen te kijken, want het plein is omringd door prachtige historische panden en kerken, zoals de Sint-Janskerk en de Kapittelkerk van Sint-Servaas…

In de winterperiode bruist het Vrijthof ook van de gezelligheid. Het plein vormt dan namelijk het decor voor een sfeervolle kerstmarkt in Maastricht. Hier vind je – naast talloze mooi, versierde kerstkraampjes – ook een schaatsbaan en een prachtig (verlicht) reuzenrad.

Tip 3 dagje Maastricht: Sint-Servaasbasiliek

Kerken in Maastricht

Een hele mooie basiliek in het hart van Maastricht. Maastricht kent veel kerken en basilieken, maar deze is bijzonder de moeite waard om te bezoeken. Bewonder de schatkamer, de torens en de binnentuin en vergeet ook zeker niet een kaarsje op te steken in de kapel…

Tip 4: stadswandeling door Maastricht

Stadswandeling Maastricht

Zelf rondlopen door Maastricht is leuk, maar een stadswandeling is ook een goed idee. Hierbij kom je vaak net even iets meer te weten over de stad. Of je nu op eigen gelegenheid een stadswandeling wilt doen of onder begeleiding van een gids: hier vind je heel veel tips.

Dagje Maastricht tip 5: Dominicanenkerk

Als je een dagje in Maastricht bent en je houdt van lezen, breng dan zeker ook een bezoek aan de Dominicanenkerk. In deze kerk is namelijk een echte boekhandel gevestigd. Met verschillende verdiepingen en een prachtige collectie boeken, kun je hier eindeloos rondsnuffelen. De koffie is er trouwens ook heerlijk…

Maastricht tip 6: De Bisschopsmolen

Maastricht vlaai

In hartje Maastricht vind je De Bisschopsmolen, waar je volgens de sommigen de beste vlaai van Maastricht en omstreken vindt. Zoals de naam al aangeeft, is deze ambachtelijke bakkerij gevestigd in een echte molen, namelijk de oudste draaiende watermolen van Nederland. Kortom: leuk om een keer een kijkje te nemen tijdens een dagje Maastricht!

Genoeg te doen dus tijdens een dagje Maastricht. Veel plezier alvast!

Post a Comment

You don't have permission to register