TOP
F1 Grand Prix

F1 Grand Prix België, tips, dagprogramma en veelgestelde vragen

Ga je in augustus mee met Uit met Jonker op dagtocht naar het circuit van Spa-Francorchamps of heb je een 3-daagse busreis naar een van de populairste races op de F1 kalender geboekt? Lucky you! Het beloven mooie trips te worden. Juich Max toe vanaf de zijkant en geniet van de unieke sfeer op het mooiste circuit ter wereld!

Omdat we ons kunnen voorstellen dat je vooraf nog vragen hebt over je reis, hebben we hieronder wat informatie voor je op een rij gezet. Waar ligt Spa-Francorchamps, wat voor tickets krijg je en wanneer kun je wat nu precies zien? In dit blog lees je er alles over.

Je reis naar F1 Spa-Francorchamps

Het circuit van Spa-Francorchamps is gelegen in de gemeente Stavelot in de provincie Luik (België). Door de prachtige ligging in een glooiend heuvellandschap wordt dit racecircuit – dat ook wel de ‘glijbaan van de Ardennen’ wordt genoemd – door velen beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. 

Je reist comfortabel per luxe touringcar met gratis wifi vanaf verschillende opstapplaatsen in Nederland. In de touringcar zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Toegang tot 60% van het circuit

Alle 1-daagse en 3-daagse F1 busreizen van Uit met Jonker zijn inclusief een Bronze-ticket voor de F1 Grand Prix België. Met dit ticket heb je toegang tot de staanplaatsgebieden in de Bronze Area, die bijna rondom het gehele circuit loopt (60%). Je kiest zelf een plek uit om te staan of te zitten en geniet van de geweldige sfeer. Gigantische schermen zorgen ervoor dat je niets van de race hoeft te missen. 

Het dagprogramma van de F1 Grand Prix België 

Hoe laat zijn de vrije trainingen precies, wanneer is de kwalificatie en hoe laat vindt de race zelf plaats? We zetten het hieronder voor je op een rij.

Vrijdag 27 augustus – dagprogramma
 • 11.30 uur – 12.30 uur 1e vrije training Formule 1
 • 15.00 uur – 16.00 uur 2e vrije training Formule 2
Zaterdag 28 augustus – dagprogramma
 • 12.00 uur – 13.00 uur 3e vrije training
 • 15.00 uur – 16.00 uur kwalificatie Formule 1
Zondag 29 augustus – dagprogramma
 • 15.00 uur – 17.00 uur F1 Grand Prix van België

Sfeer

Naast de trainingen, kwalificaties en races is er natuurlijk nog veel meer te doen op het circuit. Natuurlijk barst het er ook van de sfeer en de gezelligheid.

Fan Zone

De Fan Zone – gelegen aan de voet van de Raidillon – is dé plek voor toeschouwers van alle leeftijden. Je ontdekt er allerlei activiteiten voor jong en oud. Denk aan een bandenwisselwedstrijd, een megastore, concerten, videogames en nog veel meer. 

Belgian Food Experience

Op de locatie van de Ancienne Douane waan je je in een typisch Belgische sfeer met lokale specialiteiten. Tussen de races door kun je hier genieten van allerlei (regionale) lekkernijen.

Kartbaan

Krijg je van al die snelheid zelf ook zin om racen? Tijdens de F1 dagen is dit mogelijk! Je kunt dan namelijk karten op de kartbaan van Spa. 

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik heb nog geen tickets ontvangen?

Uit met Jonker verstuurt op dit moment iedereen een persoonlijk bericht met alle relevante informatie aangaande uw reis. Raadpleeg uw e-mail bos (en check de spam box).

Het ticket voor toegang tot het circuit staat online voor u klaar. U dient zelf uw ticket op de juiste naam te zetten. Alleen dan is uw entreeticket geldig. Wij hebben u een unieke code gestuurd.

Wat zijn de toelatingseisen voor COVID?

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

De Belgische regering heeft toestemming gegeven om de Grand Prix van België 2021 te organiseren, met de mogelijkheid om per dag 75.000 toeschouwers te ontvangen. U mag echter enkel het circuit betreden mits u een Covid Safe Ticket, bij aankomst kunt laten zien.

Om dit “Covid Safe Ticket”-certificaat te verkrijgen, moet u aan één van de volgende 4 voorwaarden voldoen :

 • Een volledige vaccinatie (2 dosissen wanneer het vaccin dit vereist) van meer dan 2 weken.
 • In het bezit zijn van een negatieve PCR-test die ten vroegste 48 uur voor de aanwezigheid op het event werd afgenomen.
 • In het bezit zijn van een negatieve antigene test die binnen 1 dag na de monsterneming door een gezondheidswerker wordt uitgevoerd.
  • Om de geldigheidsduur van elk type test samen te vatten :
   • PCR : geldig vanaf het tijdstip van de monsterneming + 2 dagen
   • Antigeen : geldig vanaf het tijdstip van de monsterneming + 1 dag
 • In het bezit zijn van een COVID-19 genezingscertificaat. Het genezingscertificaat is geldig vanaf 10 dagen na een positieve PCR-test en dit voor een periode van 180 dagen.

Indien u niet volledig gevaccineerd bent of uw volledige vaccinatie nog geen 14 dagen oud is, moet u een geldige test kunnen overleggen. U kunt een test afspraak maken via: https://afspraak.testenvoorjereis.nl/evenement/type

Het “Covid Safe Ticket” zal beschikbaar zijn op uw smartphone in de Coronacheck-app. Via www.CoronaCheck.nl kunt u ook een papieren internationale QR-code uitprinten. Hiervoor heeft u wel een DigiD nodig. Let er wel op dat u de internationale code aanzet of uitgeprint meeneemt.

Bekijk de actuele maatregelen op de officiële website van Spa Grand Prix

Hoe laat gaat het circuit open en dicht?

In de e-mail die u van Uit met Jonker heeft ontvangen staat hoe laat uw bus vertrekt e vanaf welke vertreklocatie.

Het circuit is van vrijdag tot zondag om 6 uur sochtends geopend. Vrijdag en zaterdag sluit het circuit om 22.30 uur in de avond. Op zondag is de sluitingstijd 20.00 uur in de avond.

Wij zullen ruim op tijd voor de start van het programma aanwezig zijn, zodat u alle tijd heeft om een goede plek uit te zoeken. Onze chauffeurs zullen u ’s ochtend al vertellen hoe laat de bus weer naar huis vertrekt,

Kan ik annuleren?

De tickets worden niet teruggenomen of geruild, tenzij de Formula 1 ROLEX Belgian Grand Prix 2021 wordt geannuleerd i.v.m. corona maatregelen.

Mag ik zelf eten & drinken meenemen?

Ja. U mag uw drank en eten meenemen. Let op: glazen verpakkingen zijn verboden! Bekijk hier ook ons blog met tips voor een dagje circuit.

Is er gratis wifi?

Ja. Zowel in de bus als op het circuit is gratis wifi beschikbaar.

Mag ik een stoel meenemen naar het circuit?

Ja. Een stoel, vlag en paraplu mogen worden meegenomen naar het circuit. Een fiets, skateboard en parasol zijn niet toegestaan.

In welk hotel verblijf ik? (alleen bij 3-daagse busreis)

Je verblijft in het 4-sterren hotel Park Inn by Radisson in Leuven: een gezellige studentenstad waar volop gezellige restaurantjes en cafés te vinden zijn. 

Post a Comment

You don't have permission to register