TOP
F1 Grand Prix België tips

F1 Grand Prix België, tips, dagprogramma en veelgestelde vragen

Ga je in augustus mee met Uit met Jonker op dagtocht naar het circuit van Spa-Francorchamps of heb je een 3-daagse busreis naar een van de populairste races op de F1 kalender geboekt? Lucky you! Het beloven mooie trips te worden. Juich Max toe vanaf de zijkant en geniet van de unieke sfeer op het mooiste circuit ter wereld!

Omdat we ons kunnen voorstellen dat je vooraf nog vragen hebt over je reis, hebben we hieronder wat informatie voor je op een rij gezet. Waar ligt Spa-Francorchamps, wat voor tickets krijg je en wanneer kun je wat nu precies zien? In dit blog lees je er alles over.

je reis naar F1 Spa-Francorchamps

Het circuit van Spa-Francorchamps is gelegen in de gemeente Stavelot in de provincie Luik (België). Door de prachtige ligging in een glooiend heuvellandschap wordt dit racecircuit – dat ook wel de ‘glijbaan van de Ardennen’ wordt genoemd – door velen beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. 

Je reist comfortabel per luxe touringcar met gratis wifi vanaf verschillende opstapplaatsen in Nederland. In de touringcar zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Toegang tot 60% van het circuit

Alle 1-daagse en 3-daagse F1 busreizen van Uit met Jonker zijn inclusief een Bronze-ticket voor de F1 Grand Prix België. Met dit ticket heb je toegang tot de staanplaatsgebieden in de Bronze Area, die bijna rondom het gehele circuit loopt (60%). Je kiest zelf een plek uit om te staan of te zitten en geniet van de geweldige sfeer. Gigantische schermen zorgen ervoor dat je niets van de race hoeft te missen. 

Het dagprogramma van de F1 Grand Prix België 

Hoe laat zijn de vrije trainingen precies, wanneer is de kwalificatie en hoe laat vindt de race zelf plaats? We zetten het hieronder voor je op een rij.

Vrijdag 27 augustus – dagprogramma
  • 11.30 uur – 12.30 uur 1e vrije training Formule 1
  • 15.00 uur – 16.00 uur 2e vrije training Formule 2

Let op: het definitieve dagprogramma is nog niet bekend, maar op de vrijdag worden trainingssessies van de Formule 1, Formule 2, Formule 3 en Porsche Mobile 1 Supercup gereden. In de middag vindt de kwalificatie voor de Formule 2 en Formule 3 plaats.

Zaterdag 28 augustus – dagprogramma
  • 12.00 uur – 13.00 uur 3e vrije training
  • 15.00 uur – 16.00 uur kwalificatie Formule 1

Op de zaterdag vinden de 3e training en de kwalificatie voor de F1 Grand Prix België plaats. Er zijn ook nog races in de klasse Formule 2 en Formule 3 en dan is er ook nog de kwalificatie voor de Porsche Mobil 1 Supercup.

Zondag 29 augustus – dagprogramma
  • 15.00 uur – 17.00 uur F1 Grand Prix van België

De zondag is natuurlijk de dag van de race. Uiteraard begint om 15.00 uur de F1 Grand Prix van België, maar er vinden ook races plaats van de Formule 2, Formule 3 en Porsche Mobil 1 Supercup.

Sfeer

Naast de trainingen, kwalificaties en races is er natuurlijk nog veel meer te doen op het circuit. Natuurlijk barst het er ook van de sfeer en de gezelligheid.

Fan Zone

De Fan Zone – gelegen aan de voet van de Raidillon – is dé plek voor toeschouwers van alle leeftijden. Je ontdekt er allerlei activiteiten voor jong en oud. Denk aan een bandenwisselwedstrijd, een megastore, concerten, videogames en nog veel meer. 

Belgian Food Experience

Op de locatie van de Ancienne Douane waan je je in een typisch Belgische sfeer met lokale specialiteiten. Tussen de races door kun je hier genieten van allerlei (regionale) lekkernijen.

Kartbaan

Krijg je van al die snelheid zelf ook zin om racen? Tijdens de F1 dagen is dit mogelijk! Je kunt dan namelijk karten op de kartbaan van Spa. 

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke corona maatregelen gelden er?

De F1 Grand Prix België gaat werken met het zogenoemde Safety Corona Ticket. Dit is een bewijs van een negatieve test, een vaccinatie of immuniteit. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is nop dit moment nog niet bekend. De verwachting is dat dit aansluit op de ‘CoronaCheck app’ die in Nederland is geïntroduceerd.

Kan ik annuleren?

De tickets worden niet teruggenomen of geruild, tenzij de Formula 1 ROLEX Belgian Grand Prix 2021 wordt geannuleerd.

Mag ik zelf eten & drinken meenemen?

Ja. U mag uw drank en eten meenemen. Let op: glazen verpakkingen zijn verboden! Bekijk hier ook ons blog met tips voor een dagje circuit.

Is er gratis wifi?

Ja. Zowel in de bus als op het circuit is gratis wifi beschikbaar.

Mag ik een stoel meenemen naar het circuit?

Ja. Een stoel, vlag en paraplu mogen worden meegenomen naar het circuit. Een fiets, skateboard en parasol zijn niet toegestaan.

In welk hotel verblijf ik? (alleen bij 3-daagse busreis)

Je verblijft in het 4-sterren hotel Park Inn by Radisson in Leuven: een gezellige studentenstad waar volop gezellige restaurantjes en cafés te vinden zijn. 

Post a Comment

You don't have permission to register