TOP
Tips voor je dagtocht naar Parijs

Dagje Parijs? Bekijk hier onze tips!

Parijs wordt ook wel de stad van de liefde genoemd. Deze romantische stad is het bezoeken meer dan waard. Wil je graag een dagje naar Parijs of heb je een dagje Parijs met Uit met Jonker geboekt en wil je weten wat er zoal te doen is in deze prachtige stad? Hieronder zetten we een aantal tips voor een dag Parijs voor je op een rij. “A bientôt!”

Dagje Parijs tip 1: shop till you drop

Met stip op 1 staat toch wel: winkelen. Want in Parijs kun je geweldig shoppen. Waar je ook naar op zoek bent: wat winkelen betreft kun je hier je hart ophalen!
De Avenue des Champs-Élysées is wel de bekendste winkelstraat van Parijs. Hier vind je niet alleen luxe merken als Boss, Tiffany & Co en Dior, maar ook winkels van H&M, Zara en de Disney Store. In de wijk Le Marais vind je vooral leuke Franse boetiekjes en aan de Boulevard Hausmann zijn grote warenhuizen als Galeries Lafayette en Au Printemps gevestigd. 

Dagje Parijs tip 2: Arc de Triomphe

Aan het einde van de Champs-Élysées staat de beroemdste triomfboog ter wereld: de Arc de Triomphe. Dit monument is gebouwd in 1806 ter ere van de overwinning van Napoleon in Austerlitz. Je kunt natuurlijk foto’s maken van de Arc de Triomphe, maar je kunt ‘m ook zelf beklimmen. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de stad!
Arc De Triomphe

Parijs tip 3: bezoek het Louvre

Louvre
Het Louvre is natuurlijk een van de bezienswaardigheden die je niet kunt overslaan als je in Parijs bent. Het is een ontzettend groot en mooi museum waar veel verschillende kunstwerken te zien zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Mona Lisa en de Venus van Milo…? 

Tip 4 dagje Parijs: ga picknicken in een van de parken

Al dat lopen in zo’n stad kan best vermoeiend zijn. Neem daarom af en toe ook even pauze. Strijk neer op een van de vele terrassen of kies voor een goedkopere oplossing en rust uit in een van de mooie parken. Koop van tevoren een lekker vers stokbroodje of wat croissantjes bij een ‘boulanger’ en zoek een plekje in parken als ‘Jardin des Plantes’, ‘Jardin des Tuilleries’ (vlakbij het Louvre) en ‘Jardin du Luxembourg’. Prima te doen!
Picknick Parijs

Nog een tip: wandel langs de Seine

wandel langs de Seine
Maak een heerlijke wandeling langs deze schitterende rivier en bekijk Parijs op een andere en rustigere manier. Er zijn veel bruggen waar je onderdoor loopt en je komt diverse stalletjes tegen met oude boeken en posters.  

Dagje Parijs tip 6: bezoek de Eiffeltoren

“Geen Parijs zonder Eiffeltoren!” Deze moet je natuurlijk gezien hebben als je in de stad bent. Maak foto’s van dit iconische gebouw of ga zelf de toren op: een echte belevenis! Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.
Tips voor je dagtocht naar Parijs

Place du Tertre

schilderswijk
Deze locatie in Parijs wordt ook wel de schilderswijk genoemd. Iedere dag komen hier schilders bijeen om mooie kunstwerken en portretten te maken. Bewonder de vele schilderijen of laat je ‘live’ natekenen of schilderen door een van de kunstenaars!

Nog een tip als je in Parijs bent: bezoek de Sacre Coeur

Als je in Parijs bent, dan kun je niet om deze kerk heen. Neem rustig de tijd om door de wijk Montmartre omhoog te lopen door de pittoreske straatjes en over de bekende trappen. Binnen in de Sacre Coeur is er veel te bewonderen; van beelden tot schilderijen tot muurschilderingen. En vergeet ook zeker het uitzicht niet wat je vanaf hier over Parijs hebt. Werkelijk prachtig!
Sacre Coeur

Genoeg te doen dus als je een dagje in Parijs bent! Heb jij al een dagje Parijs gepland…?

Post a Comment

You don't have permission to register